15 tips voor geslaagde huisgemaakte confituur

Web Braambessenconfituur
  1. Kies rijpe en sappige vruchten en snijd ze fijn;
  2. Gebruik kristal- of griessuiker;
  3. Weeg de gereinigde vruchten (voor gelei het sap) en de suiker correct af;
  4. Neem liefst kleine confituurpotjes. In grote potten stijft de confituur minder goed;
  5. Was de confituurpotjes en deksels vlak voor gebruik met heet water en droog ze goed af;
  6. Gebruik steeds een grote kookpot, omdat veel vruchten schuimen en tijdens het koken sterk omhoog komen;
  7. Gebruik voor gelei nooit een mixer voor het uitpersen;
  8. Kook steeds in een open kookpot;
  9. Gebruik steeds een flink hoog vuur;
  10. De kooktijd gaat in vanaf het ogenblik dat het mengsel blijft doorkoken (ook als je roert);
  11. De recepten zijn berekend voor 1 zakje Pec. Als je de hoeveelheden wil verdubbelen, dan moet je ook de Pec, de suiker en de kooktijd verdubbelen;
  12. Toch is het beter de aangegeven hoeveelheden niet te overschrijden en liever tweemaal achter elkaar te koken. Hoe groter de massa, hoe moeilijker de confituur (of gelei) “pakt”;
  13. Zet de potjes op een natte doek, dit voorkomt breken;
  14. Vul de potjes tot aan de rand, dit voorkomt gisting;
  15. Bewaar de confituur op een droge , koele plaats.