Hoe glazuur ik een taart?

De puntjes op de i? Of ‘the icing on the cake’? Een laagje glazuur zorgt voor dat cool whaw-effect.

  • Leg je afgekoelde taart op een groot bord of een mooie schaal.
  • Doe wat bloemsuiker (= poedersuiker) in een kom. Voor een taart met 23 cm diameter heb je zo’n 125 g nodig.
  • ! De structuur van kristalsuiker of bruine suiker is te korrelig voor glazuur. Daarmee krijg je geen glad resultaat.
  • Breng een kop water aan de kook. Doe een eetlepel heet water bij de suiker en roer. Herhaal tot je een mooi glad mengsel hebt. Meestal is dat na 2 à 3 lepels.
  • Nu kan je kleur- en smaakstoffen toevoegen. Voeg 2 à 3 druppels toe en roer goed. Wat kies jij? Blauw en vanille? Of geel en amandel?
  • Lepel het glazuur op de taart en smeer het met een warm mes gelijkmatig over je taart.
  • Optie: versier je taart. Gebruik je fantasie!
  • Laat het glazuur een halfuur stollen in de koelkast.
  • Smakelijk!

Lekker natuurlijke glazuurkleurtjes?

Roze : (rode) bessensap

Geel : sinaasappelsap

Oranje : sinaasapelsiroop

Paars : blauwe bessensap

Rood : siroop van rode bessen of granaatappelsap

Bruin : cacaopoeder of koffie