Hoe maak ik confituur zonder suiker?

Web Vijgenconfituur


Pec Plus : voor confituur met minder suiker.

Pec Plus is ideaal voor confituur met minder of zelfs zonder suiker. Met Pec Plus bepaal je zelf hoeveel suiker je wilt gebruiken. Zo kan je de hoeveelheid suiker verminderen naar eigen smaak, of kan je de suiker gedeeltelijk vervangen worden door kunstmatige zoetstof. Kortom, met PEC Plus kies je zelf: minder calorieën, meer fruit, minder suiker!

Bijkomende tips bij gebruik van een zoetstof :

Hierbij enkele bijkomende tips voor wanneer je suiker vervangt door een zoetstof (Let op; deze moet hittestabiel zijn!).

Als algemene stelregel kan je aannemen dat zoetstof 10 keer sterkers is dan suiker. Daarom neem je slechts 1/10de van de aangegeven hoeveelheid suiker: 325g suiker vervang je bijvoorbeeld door 32.5g zoetstof. Voor de exacte hoeveelheid zoetstof, verwijzen wij naar de aanwijzing van de fabrikant.

Als je zoetstof gebruikt voor je confituur, laat dan eerst de vruchten koken. Voeg vervolgens Pec Plus toe en laat nog 1 minuut doorkoken. Voeg dan pas de zoetstof toe. Nog even goed doorroeren en je suikervrije confituur is klaar.

Bij Pec Plus raden we je aan om de potjes te sluiten met dekseltjes omdat die een betere houdbaarheid garanderen.